2024

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ori werd geboren in Tel-Aviv in 1993 en begon op zijn 6e jaar met zijn cellostudie. In 2002 verhuisde hij naar London om zijn studie te vervolgen aan de Purcell School alwaar hij de “Leavers’ Award” toegekend kreeg als de meest veelbelovende afgestudeerde.

OriEpstein2

Hij trad op naast Salvatore Accardo, Bruno Giuranna en Antonio Meneses en heeft in diverse Europese landen en in de VS concerten gegeven. Zijn cellospel werd beloond met een aantal prijzen waaronder de 3de prijs op de Bromsgrove International Competition en in 2014 de 1e prijs én de publieksprijs van de Tunbridge Wells International Competition.

Ori studeerde bij Pal Banda, Miklós Perényi en van Bernard Greenhouse. Vervolgens haalde hij zijn Bachelor’s degree op de Bern University of Arts bij Antionio Meneses. Ori is vanaf september 2014 Artist in Residence op de Queen Elisabeth Music Chapel in Brussel waar hij bij Gary Hoffman studeert.

In 2015 werd Ori lid van het Busch Trio, een van de toonaangevende pianotrio's van de nieuwe generatie. Samen met zijn broer Omri op de piano en met de violist Mathieu van Bellen trad hij op in de Londonse Wigmore Hall en Queen Elizabeth Hall, Bozar in Brussel, en in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze verschijnen regelmatig live op Radio France, Musiq'3, WDR, NDR en Deutschlandfunk.

Alpha Classics bracht Ori's debuut-cd uit van Édouard Lalo's celloconcert met Jean-Jacques Kantorow en het Royal Philharmonic Orchestra of Liège. Voor hetzelfde label tekende hij om een 4-CD-project van A. Dvorák op te nemen, complete kamermuziekwerken voor Piano and Strings.

In 2019 bracht Ori samen met zijn broer Omri de complete sonates en variaties van Beethoven uit voor het platenlabel Alpha Classics.

De cello waar Ori op speelt is een Giovanni Battista Ceruti (Cremona, 1815), die aan hem in gebruik werd gegeven door een syndicaat van privé sponsors.

www.oriepstein.com/

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Contact

Stichting Scaldis
Kamermuziek Festival

Leeuwerikstraat 20
4561 KM Hulst
scaldisinfomail

 ANBI status

Zeeuws-Vlaanderen's

 Scaldis kleur

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save