2024

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

OmriEpstein2Omri heeft de laatste jaren naam gevestigd als veelgevraagd kamermusicus.

Omri werd geboren in Israël in 1986 en begon op zijn 7e jaar met zijn pianostudie bij Sarah Tal aan het Israeli Conservatory in Tel Aviv. Op jonge leeftijd won hij al de Israeli Conservatory junior en senior piano concoursen en kreeg hij de prestigieuze America-Israel Cultural Foundation-beurs toegekend.

Hij verhuisde in 2002 naar Engeland om zijn studie te vervolgen aan de Purcell School bij Ronald Smith. In Engeland won hij nog meer prijzen op concoursen waaronder de 2de prijs bij de Turnbridge Wells International Young Concert Artists Competition waarna hij met het Israeli Symphony Orchestra het Piano Concert No. 3 van Rachmaninoff speelde, gedirigeerd door Damian Iorio. Dit optreden werd in Israel live op de radio uitgezonden.

Omri studeerde af aan zowel de Royal College of Music, als aan de Royal Academy of Music waar hij werkte met Ruth Nye en Sulamita Aronovsky. Voorts rondde hij een uitwisselingsprogramma af aan de Universität der Künste in Berlijn.

In 2015 werd Omri lid van het Busch Trio, een van de toonaangevende pianotrio's van de nieuwe generatie. Samen met zijn broer Ori op de cello en met de violist Mathieu van Bellen trad hij op in de Londonse Wigmore Hall en Queen Elizabeth Hall, Bozar in Brussel, en in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze verschijnen regelmatig live op Radio France, Musiq'3, WDR, NDR en Deutschlandfunk.

Bij Alpha Classics tekende hij om een 4-CD-project van A. Dvorák op te nemen met het Busch trio, complete kamermuziekwerken voor Piano and Strings.

In 2019 bracht Omri samen met zijn broer Ori de complete sonates en variaties van Beethoven uit voor het platenlabel Alpha Classics.

www.buschtrio.com

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Contact

Stichting Scaldis
Kamermuziek Festival

Leeuwerikstraat 20
4561 KM Hulst
scaldisinfomail

 ANBI status

Zeeuws-Vlaanderen's

 Scaldis kleur

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save