Nathalia Milstein, geboren in 1995 in een familie van muzikanten, begon met pianospelen op 4-jarige leeftijd met haar vader Serguei Milstein. Vanaf 2009 studeerde ze in zijn klas aan het Conservatorium van Genève, waar ze in 2012 haar diploma met onderscheiding behaalde. In 2013 begon Nathalia in de klas van Nelson Goerner aan de Hogeschool voor Muziek in Genève.

Nathalia2Foto: © Frances Marshall Photography

In mei 2015 begon Nathalia haar internationale carrière door de 1e prijs te winnen tijdens de Internationale Piano Competitie in Dublin. Als de eerste vrouwelijke winnaar sinds de oprichting van de Competitie kreeg Nathalia optredens in heel Europa en Noord-Amerika, in de meest prestigieuze zalen, zoals het Nationale Concertgebouw in Dublin, de Carnegie Hall in New York, de Wigmore Hall in Londen en het Gewandhaus in Leipzig.

Nathalia heeft prijzen gewonnen op verschillende competities: ze ontving de eerste prijs op de «Flame» Jeugdcompetitie in Parijs en driemaal achter elkaar de eerste prijs met onderscheiding tijdens de jaarlijkse competitie van het Conservatorium van Genève (2010, 2011 en 2012) ). In 2011 won Nathalia de Eerste Prijs in de categorie «16 en jonger» in de Vierde Manchester Internationale Concert Competitie Voor Jonge Pianisten, waar ze het Chopin 1e pianoconcerto in E minor speelde met de Manchester Camerata. In 2013 ontving ze de Tweede Prijs in het Grand Concours International de Piano in Corbelin (Frankrijk) en in mei 2014 de Eerste Prijs in de categorie "Jonge Pianisten" van de Adilia Alieva Piano Competitie in Gaillard (Frankrijk).

Nathalia Milstein heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde professoren zoals Elena Ashkenazy, Krzysztof Jablonski, Jean-Marc Luisada, Vladimir Tropp, Michail Voskressensky, Jan Wijn, Menahem Pressler en Nelson Goerner.
Nathalia treedt op in Frankrijk en in het buitenland en geeft solo recitals en kamermuziekconcerten in heel Europa; ze heeft ook opgetreden voor de Franse televisie en de Nederlandse radio.
Nathalia Milstein volgt momenteel haar Master's degree aan de Hogeschool voor Muziek in Genève in de klas van Nelson Goerner.

Nathalia treedt op in Frankrijk en in het buitenland, geeft soloconcerten en kamermuziekconcerten door heel Europa, met optredens op grote festivals zoals La Roque d'Anthéron, Pianofestival van Lille, New Ross Piano Festival, West Cork Chamber Music Festival of Zaubersee Festival. Sinds enkele jaren speelt ze in duo met haar zuster, violiste Maria Milstein. Hun duo-album "La Sonate de Vinteuil" is uitgebracht op het Franse label Mirare en werd warm onthaald door critici in heel Europa. Nathalia's debuut solo-cd, met werken van Prokofiev en Ravel, wordt in maart 2018 uitgebracht op Mirare.

www.nathaliamilstein.com

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Contact

Stichting Scaldis
Kamermuziek Festival


Leeuwerikstraat 20
4561 KM Hulst

+31(0)613477857

info@scaldisfestival.nl

kvk nummer: 59791594
IBAN NL23RABO0150071930

ANBI status

Zeeuws-Vlaanderen's

 Scaldis kleur

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save