Anna Magdalena den Herder is cum laude afgestudeerd aan het concervatorium van Amsterdam, waar zij studeerde bij Marjolein Dispa.

AnnadenHerder2Foto: © Robin de Puy

Daarnaast volgt(de) zij lessen bij Michael Gieler, Wolfram Christ, Nobuko Imai, Jürgen Kussmaul en Sven Arne Tepl.

Anna Magdalena soleerde met orkesten in diverse grote zalen van Nederland met onder anderen de Trauermusik van Hindemith, Mozart’s Sinfonia Concertante, Martinu Rhapsody, Shostakovich altviool sonate in een bewerking, Teleman altviool concert en andere werken.

In kamermuziekbezetting speelde zij nationaal en internationaal samen met onder meer Gordan Nicolic, Candida Thompson, Liza Ferschtman, Colin Carr, Nicolas Altstaedt, Kristine Blaumane, Paolo Ciacometti, Eva Stegeman, Diemut Poppen en tijdens festival met Lynn Harrell en Gary Hoffman.

Ze trad onder meer op tijdens het Delft Kamermuziekfestival van Liza Ferschtman, het Internationaal Kamermuziekfestival den Haag , Musica Reale met leden van het concertgebouw Orkest in Italie, Harriet&Friends te Oostenrijk en tijdens het Kamermuziekfestival Hoorn.

Anna Magdalena den Herder was ‘Artist in Residence’ tijdens de NJO muziekzomer 2013, zij mocht soleren en diverse programma´s bedenken en uitvoeren.

Ook ontving zij – als eerste altvioliste – de Kersjes van Groenekanbeurs 2009.

Ze won de eerste (2011) de tweede en de publieksprijs (2009) op het Nationaal Altvioolconcours en was eerste prijs winnaar bij andere Nederlandse concoursen.

Sinds begin 2015 speelt Anna Magdalena als plaatsvervangend altvioliste in het Nederlands Kamerorkest onder leiding van violist Gordan Nicolic. Een kamerorkest dat concerten geeft zonder dirigent in prachtige zalen in Nederland. Anna Magdalena was deel van de academie van het Koninklijk Concertgebouw Orkest tijdens het seizoen 2013/2014, zij mocht een jaar regelmatig meespelen met dit orkest en kreeg veel individuele mogelijkheden om zich in Kamermuziek en Auditie ervaring te ontplooien. Zij was (gast-)aanvoerder bij het Residentie Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, Het Gelders Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Als jong talent was zij aanvoerder bij het Nederlands Jeugd Strijkorkest en het Jeugd Orkest Nederland.Ze nam meerde malen deel aan het European Union Youth Orchestra, daarmee reisde zij door heel Europa.

Ze remplaceert regelmatig bij professionele orkesten en ensembles als Amsterdam Sinfonietta, Asko-Schoenberg ensemble, Radio Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Ze volgde masterclasses bij onder meer Yuri Bashmet, Gidon Kremer, Lynn Harrell, Gary Hoffman, Seiji Ozawa, Dmitry Ferschtman en Erwin Schiffer.

Ook nam ze deel aan zomercursussen als de Kronberg Academy te Duitsland, International Music Academy-Switserland (IMAS) en Margess International te Zwitserland.

Anna speelt op een prachtige altviool uit 1766 gebouwd door Johannes Cuypers te Den Haag.Dit instrument wordt haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

www.annadenherder.nl

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Contact

Stichting Scaldis
Kamermuziek Festival


Leeuwerikstraat 20
4561 KM Hulst

+31(0)613477857

info@scaldisfestival.nl

kvk nummer: 59791594
IBAN NL23RABO0150071930

ANBI status

Zeeuws-Vlaanderen's

 Scaldis kleur

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save