Kerson Leong verwierf internationale erkenning in 2010 toen hij de Eerste Prijs (junioren) op de Menuhin Competition in Oslo won. Hij won de prijs ‘Jeune Soliste 2015’ van Radios Francophones Publiques (RFP) waar zijn grote virtuositeit, aplomb, podiumpresentatie en charisma geroemd werden én hij werd uitgeroepen tot ‘Révélation Radio-Canada 2014-2015’ voor de klassieke muziek.

Kershon2Foto: © Bruno Schlumberger

Hij schreef geschiedenis op de Canadian Music Competition niet alleen door gedurende vijf opeenvolgende jaren (2005-2009) de Eerste Prijs te winnen, steeds door het behalen van het hoogste aantal punten in de categorieën instrument of leeftijdsgroep, maar om daarenboven ook nog eens de Eerste Prijs te winnen op de Stepping Stone 20014. Verdere opmerkelijke prijzen waren het winnen van de National Arts Centre Orchestra Beurs Competition en de Eerste Prijs bij de OSM Standard Life Competition.

Hij trad op als solist over de hele wereld met het Wiener Kammerorchester, het Philharmonisch Orkest van Oslo, het Italiaanse I Solisti Veneti, het Toronto Symphony Orchestra, het Orchestre Métropolitain uit Montréal en Canada’s National Arts Centre Orchestra.

Hij maakte onlangs zijn debuut in het Auditorium du Louvre in Parijs en in Wigmore Hall in Londen. Hoogtepunten in 2016 zijn onder andere een wereldpremière van een nieuw werk van John Rutter voor viool, koor en strijkorkest in de historische Temple Church in Londen evenals een uitvoering van het Bach Dubbelconcert met de violist Valeriy Sokolov in Bozar, Brussel tijdens een speciale viering van 100 jaar Yehudi Menuhin.

Kerson is is een gretig kamermusicus en heeft ook op talrijke internationale muziekfestivals opgetreden, waaronder het Bergen International Festival in Noorwegen, het Menuhin Gstaad Festival in Zwitserland, het Trasimeno Music Festival en het ‘Assisi In The World’ Festival in Italië, het Reingau Music Festival, de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, en de Fränkische Musiktage in Duitsland, alsook het Ottawa International Chamber Music Festival, het festival ‘Music & Beyond’, het Festival OSM (Orchestre Symphonique de Montréal) Virée Classique’ en de Domaine Forget International Festivals in Canada. Hij verscheen op CBC Television , CBC / Radio Canada, de BBC Radio 3, Radio France, American Public Media ’s SymphonyCast, NRK, RA , Deutschlandradio Kultur, en de Tsjechische Radio .

Hij is momenteel ‘Artist in Residence’ in de Muziekkapel Koningin Elisabeth met als mentor Augustin Dumay. Onlangs kreeg hij de Sylva Gelber Music Foundation Award 2015 en van deze beurs maakt hij dankbaar gebruik.

Hij speelt op een Guarneri del Gesu uit circa 1728-1730, dankzij de Canadese onderneming Canimex Inc. uit Drummondville, Quebec, Canada.

www.kersonleong.com

Save

Save

Save

Save

Contact

Stichting Scaldis
Kamermuziek Festival


Leeuwerikstraat 20
4561 KM Hulst

+31(0)613477857

info@scaldisfestival.nl

kvk nummer: 59791594
IBAN NL23RABO0150071930

ANBI status

Zeeuws-Vlaanderen's

 Scaldis kleur

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save