Daniel2Daniel wordt gezien als een van de allerhoogst aangeschreven jonge altvioolspelers. Hij behaalde een reeks van successen op concoursen en heeft omvangrijke concertervaring. Daniel trad op over de hele wereld als solist en werkte samen met musici als Frans Helmerson, Hansjörg Schellenberger, Salvatore Accardo, Antonio Meneses en Maxim Vengerov. Daniel werd onlangs beschreven als een speler met ‘instrumentaal meesterschap’ die gekenmerkt wordt door een ‘onbevangen verfijning’.

Daniel begon zijn studie aan het Santa Cecilia Conservatoire in Rome waar hij werd geselecteerd voor het opkomende solisten programma “Cidim” waarmee hij door heel Italië concerten gaf met het Rome Sinfonietta. Hij vervolgde zijn studie in Engeland; eerst aan de Purcell School en daarna aan het Royal College of Music bij Ian Jewel. Tijdens zijn verblijf in Engeland werd Daniel beloond met studiebeurzen van de Solti Foundation, Hattori Foundation en de Philharmonia’s Martin Scholarship. Hij won de 1ste prijs en de Publieksprijs in de Watson Forbes International Viola Competition. Daarna won hij de 2de prijs in de Brahms International Viola Competition in Oostenrijk en de 1ste prijs in de Valentino Bucchi Competition in Rome. Meer optredens volgden in Zuid-Amerika, in de VS en in Engeland waar hij Walton’s Concerto speelde in St. John’s Smith Square en recitals gaf in the Purcell Room, in Wigmore Hall en in de Royal Festival Hall.

In 2008 keerde Daniel terug naar zijn geboorteland Italië waarin hij in Cremona studeerde bij de beroemde altviolist Bruno Giuranna, met wie hij door heel Italië kamermuziekoptredens gaf. Verscheidene malen voerde Daniel de Lachrymae van Britten uit met het Undine Symphony Orchestra en met Giuranna als dirigent. Hij was als solist op tournee door Italië, Malta en Estland met het World Youth Orchestra en gaf optredens op de Bellinzona en Neuchatel Festivals in Zwitserland.

Daniel won de hoogste prijs voor altviool in 2012 op de Budapest International Competition. Omdat er groeiende vraag naar hem was als docent werd hem in 2012 de positie van altviooldocent aan de Santa Cecilia Conservatoire in Rome aangeboden en gaf hij talloze masterclasses op de meest vooraanstaande italiaanse conservatoria.

Opvallende toekomstige optredens zijn concerten met de National Youth Orchestra van Schotland, de orkesten van Padova en Ventië en het Orchestra van de Arena di Verona. Hij gaat ook op tournee door Hongarije met de Hungarian Radio Orchestra en de Szeged Symphony Orchestra.

www.danielpalmizio.com

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Contact

Stichting Scaldis
Kamermuziek Festival


Leeuwerikstraat 20
4561 KM Hulst

+31(0)613477857

info@scaldisfestival.nl

kvk nummer: 59791594
IBAN NL23RABO0150071930

ANBI status

Zeeuws-Vlaanderen's

 Scaldis kleur

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save