Mathias (Noorwegen) volgde zijn eerste pianolessen op achtjarige leeftijd bij Steinar Pedersen. Van 2006 tot 2010 studeerde hij bij professor Jiri Hlinka aan het Barratt Due Musikkinnstitutt in Oslo. Van 2011 tot 2013 vervolgde hij zijn studie in Leipzig bij professor Gerald Fauth. Tijdens zijn studie aan het Barratt Due Musikkinnstitutt trad hij veelvuldig op als solist met het studentenorkest. Hij voerde werken uit zoals Gerswin’s Rhapsody in Blue, Poulenc’s concert voor 2 piano’s en het eerste pianoconcert van Shostakovich.

Mathias Susaas Halvorsen Piano

In 2009 vertolkte hij het 5e pianoconcert van de Noorse componist Halfdan Cleve in Vilnius, met de Litouwse Staats Symphony en dirigent Gintaras Rinkevicius.

In 2008 richtte hij met fluitist Guro Pettersen het Podium Festival Haugesund op, dat in 2017 aan de 10de editie toe is.

Sinds 2010 brengt hij met violist Magnus Boye Hansen en cellist Steven Walter het opmerkelijke, vernieuwende en gedurfde programma Darkness Music op de Europese podia, dat zich op louter positieve recensies kan verheugen (www.darknessmusic.net).

Hij vormt een duo met pianist Joachim Carr, met wie hij een CD uitbracht met muziek voor 2 piano’s. Als duo ontvingen zij de derde prijs in het Grieg Consours 2009.

In de afgelopen jaren trad Mathias op in o.a. Hamburg Schauspielhaus, Fürth Opera, Radialsystem Berlin, Queen Elisabeth Hall, St. John Smith Square, Ernst Deutsch Teater en het Oslo Konserthus. Hij werkte samen met artisten als Laurent Chétouane en Peaches.

Hij speelde ook op talrijke internationale festivals zoals het Klara Festival in Brussel, Yoke Onos Meltdown, Brighton Festival, Podium Festival Esslingen en het Scaldis Kamermuziek Festival.

http://www.mathiashalvorsen.com

Save

Save

Save

Save

Save

Contact

Stichting Scaldis
Kamermuziek Festival


Leeuwerikstraat 20
4561 KM Hulst

+31(0)613477857

info@scaldisfestival.nl

kvk nummer: 59791594
IBAN NL23RABO0150071930

ANBI status

Zeeuws-Vlaanderen's

 Scaldis kleur

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save