Nicolas van Poucke PianoDe pianist Nicolas van Poucke maakt gestaag naam als solist en als kamermusicus.

Hij debuteerde op dertienjarige leeftijd in het Concertgebouw en heeft sindsdien opgetreden in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Bulgarije, Griekenland, Polen, Canada, Engeland en in de VS.

Nicolas won in 2006 de eerste prijs van het Princes Christina Concours en in hetzelfde jaar, de Steinway & Sons International Piano Competition waar hij tevens de publieksprijs kreeg. In 2009 won hij de prijs voor de “best interpretation of a work of J.S. Bach” op de European Union Piano Competition in Praag en in 2010 won hij de hoogste prijs in zijn leefstijdscategorie op het Nationale Pianoconcours in Amsterdam.

In 2013 won Nicolas in het Concertgebouw zowel de Eerste Prijs als de Publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours waarna hij tijdens het Grachtenfestival een concert gaf met Igor Roma, dat op televisie werd uitgezonden.

Van Poucke heeft op vele festivals gespeeld zoals Het Grachtenfestival, het Internationaal Kamermuziek Festival in Utrecht, de Krzyzowa-Music en de Festspiele Mecklenburg Vorpommern.

Nicolas heeft met diverse orkesten concerten gegeven van Bach, Mozart, Beethoven, Gershwin, Poulenc en Rachmaninoff.

Het in 2013 verschenen het debuutalbum van Nicolas getiteld “I believe in Bach, the Father, Beethoven, the Son and Brahms, the Holy Ghost of Music” werd door de Nederlandse pers enthousiast ontvangen. De Volkskrant gaf het 4 sterren en schreef: “Een cd die je bij je lurven grijpt door een ontzagwekkende concentratie en een mooi ontwikkeld gevoel voor timing”; het NRC Handelsblad prees het album met: “Van Poucke eert de 3 B’s met bravoure…..hij doet recht aan Brahms’ ronkende dieptes…” en het Haarlems Dagblad: “Het spel van Nicolas is vol van respect voor en van ideeën om de oude meester tot leven te brengen”.

Nicolas is een getalenteerd en gepassioneerd kamermusicus en treedt veelvuldig op met zijn zus, de celliste Ella van Poucke, met een breed repertoire reikend van Bach tot Schnittke en Messiaen.

Van Poucke speelt regelmatig samen met leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest (Camerate RCO) en hij was regelmatig te gast bij de Amsterdam Chamber Music Society waar hij optrad met musici als Christiaan Bor, Godfried Hoogeveen and Jean-Claude vanden Eynden.

Andere kamermuziekgenoten waren gerenommeerde musici als Colin Carr, Claudio Bohorquez, Andreas Reiner, Godfried Hoogeveen, The Rubens Quartet, Judith Serkin, Emmy Verhey, Igor Roma en Walter Delahunt.

Nicolas begon op zijn 6e jaar met pianoles en studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn en David Kuyken. Hij kreeg ook les van Murray Perahia en studeerde aan de Verbier Festival Academy bij Emanuel Ax, Dimitri Bashkirov en Stephen Kovacivich. Verder heeft hij masterclasses gevolgd bij Gary Graffman, Jean-Yves Thibaudet, Jean Bernard Pommier, Maria Joao Pires, Menahem Pressler en Pascal Devoyon.

www.nicolaspianist.com

Save

Contact

Stichting Scaldis
Kamermuziek Festival


Leeuwerikstraat 20
4561 KM Hulst

+31(0)613477857

info@scaldisfestival.nl

kvk nummer: 59791594
IBAN NL23RABO0150071930

ANBI status

Zeeuws-Vlaanderen's

 Scaldis kleur

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save